Ameriprise Financial Inc Ameriprise Financial Inc saham


Ameriprise Financial, Inc. ialah syarikat induk terkemuka yang beribu pejabat di Minneapolis, Minnesota, dan berdedikasi untuk menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan perancangan dan nasihat kewangan. Dengan pasukan 13,500 pekerja sepenuh masa dan komitmen untuk mengutamakan pelanggan, Ameriprise Financial telah menjadi rakan kongsi yang dipercayai untuk individu dan institusi di seluruh dunia.

Sejak diumumkan pada 15 September 2005, Ameriprise Financial telah beroperasi di bawah tiga segmen utama: Pengurusan Nasihat & Kekayaan, Pengurusan Aset dan Penyelesaian Persaraan & Perlindungan. Segmen Nasihat & Pengurusan Kekayaan menyediakan perancangan dan nasihat kewangan, serta perkhidmatan pembrokeran, terutamanya kepada pelanggan runcit melalui penasihat syarikat. Segmen ini memberi tumpuan untuk membantu individu dan keluarga mencapai matlamat kewangan mereka dan merancang untuk masa depan mereka.

Segmen Pengurusan Aset menyediakan pengurusan pelaburan, nasihat dan produk kepada pelanggan runcit dan institusi pada skala global melalui jenama Columbia Threadneedle Investments. Sama ada ia membantu pelanggan membina portfolio terpelbagai atau menavigasi landskap pelaburan yang kompleks, segmen Pengurusan Aset didedikasikan untuk menyampaikan perkhidmatan dan sokongan berkualiti tinggi.

Segmen Penyelesaian Persaraan & Perlindungan termasuk penyelesaian persaraan, seperti anuiti berubah-ubah dan anuiti pembayaran, dan penyelesaian perlindungan, seperti insurans hayat dan hilang upaya. Sama ada anda merancang untuk bersara atau mencari cara untuk melindungi masa depan kewangan keluarga anda, segmen Penyelesaian Persaraan & Perlindungan mempunyai alat dan sumber untuk membantu anda mencapai matlamat anda.

Bagi pelabur yang ingin mengikuti perkembangan terkini tentang prestasi Ameriprise Financial, menjejaki metrik utama seperti had pasaran, harga saham dan aktiviti prapasaran boleh memberikan cerapan berharga tentang kesihatan keseluruhan syarikat. Selain itu, memerhatikan harga saham saham hari ini boleh membantu pelabur kekal dimaklumkan tentang sebarang anjakan dalam pasaran. Sama ada anda pelabur berpengalaman atau baru bermula, Ameriprise Financial ialah syarikat yang patut ditonton dalam dunia perancangan dan nasihat kewangan yang sentiasa berubah.Prestasi Ameriprise Financial Inc

  • Pekerja 13500
  • HQ syarikat Minneapolis
  • Laman sesawang https://www.ameriprise.com/
  • Jenis Aset AMP Common Stock
  • Permodolan Pasaran AMP 42.6B
  • Pendapatan per Saham 29.39
  • Dividen per Saham 5.4
  • Tarikh Dividen 2024-05-17
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun 1.496

Berminat dengan Ameriprise Financial Inc? Anda mungkin berminat dengan: