Astronics Astronics saham


Apa itu Astronics?

Astronics Corp. terlibat dalam penyediaan sistem penghasilan kuasa elektrik dan pengedaran. Syarikat ini berpusat di East Aurora, New York dan kini mempunyai 2,400 pekerja sepenuh masa. Syarikat ini beroperasi dalam dua segmen: Luftwaffen dan Sistem Ujian. Segmen Luftwaffen mereka merancang dan mengilangkan produk untuk industri aerospace global. Garis produk termasuk sistem pencahayaan dan keselamatan, sistem penghasilan kuasa elektrik, pengedaran dan sistem gerakan tempat duduk, struktur pesawat, produk avionik, sijil sistem, dan produk lain. Segmen Sistem Ujian mereka merancang, mengembangkan, menghasilkan dan mengekalkan sistem ujian automatik yang menyokong industri aerospace dan pertahanan, komunikasi dan pengangkutan awam serta peranti latihan dan simulasi untuk aplikasi komersial dan tentera. Produk dan perkhidmatan syarikat termasuk sistem penghasilan kuasa elektrik dan pengedaran, penyelesaian gerakan tempat duduk, sistem pencahayaan dan keselamatan, produk avionik, struktur pesawat, sijil sistem, dan sistem ujian automatik.


Prestasi Astronics

 • Pekerja

  2400
 • HQ syarikat

  East Aurora
 • Laman sesawang

  https://www.astronics.com/
 • Jenis Aset ATRO

  Common Stock
 • Permodolan Pasaran ATRO

  647.4M
 • Pendapatan per Saham -1.23
 • Dividen per Saham None
 • Tarikh Dividen None
 • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.927

Astronics Corporation Analisis dan Prestasi


ATRO: Syarikat dalam Sektor MANUFACTURING dan Industri AIRCRAFT PARTS & AUXILIARY EQUIPMENT, NEC

Temui Astronics Corporation (ATRO), pemain terkemuka dalam sektor MANUFACTURING, khususnya dalam industri AIRCRAFT PARTS & AUXILIARY EQUIPMENT, NEC. Sebagai Common Stock, ATRO mempunyai kehadiran yang kuat bukan sahaja di Amerika Syarikat tetapi juga di pelbagai negara di seluruh dunia, termasuk pangkalan rumahnya USA.

Prestasi Kewangan ATRO: Nisbah Utama dan Petunjuk Pasaran

Pada suku terkini berakhir 2023-09-30, ATRO mempunyai EBITDA sebanyak 9458000 dan nisbah harga terhadap pendapatan (PE ratio) berlarutan sebanyak -. Nisbah PE ke hadapan adalah 46.95, yang menunjukkan potensi saham dalam pendapatan. Nisbah harga terhadap jualan (TTM) ATRO adalah 0.993, dan nisbah harga terhadap nilai buku adalah 2.8. Nilai syarikat berbanding pendapatan dan nilai syarikat berbanding nisbah EBITDA adalah 1.29 dan 93.38, masing-masing.

Stabiliti Saham ATRO: Menganalisis Kestabilan Pemasaran dan Trend

Prestasi saham ATRO menunjukkan beta sebanyak 1.627, yang menonjolkan ketidaktentuan sederhana. Harga tertinggi dan terendah 52 minggu adalah 22.44 dan 12.13 masing-masing, dengan purata bergerak 50 hari sebanyak 16.97 dan purata bergerak 200 hari sebanyak 17.01. Dengan 27948900 saham yang beredar, ATRO menunjukkan prestasi yang kuat di pasaran.

Dividen ATRO: Hasil Semasa dan Nilai Pemegang Saham

Berkenaan dengan dividen, Astronics Corporation mempunyai dividen per saham sebanyak None dan hasil dividen sebanyak None. Tarikh dividen terkini syarikat adalah None, dan tarikh ex-dividen adalah 1994-01-25. Kewangan ATRO mengungkapkan nilai buku sebanyak 6.85 dan pendapatan per saham (EPS) sebanyak -1.23, dengan EPS dilutif (TTM) sebanyak -1.23.

Pendapatan dan Keuntungan ATRO: Menyingkap Kekuatan Kewangan Syarikat

Pendapatan per saham (TTM) ATRO adalah 19.92, dan jumlah pendapatannya (TTM) adalah 652067000. Keuntungan kasar (TTM) syarikat adalah 65478000. Margin keuntungan ATRO adalah -0.0616, sementara margin operasi (TTM) adalah -0.092. Pulangan atas aset (TTM) dan pulangan atas ekuiti (TTM) adalah -0.0175 dan -0.171, masing-masing.

Prospek Pertumbuhan ATRO: Pertumbuhan Pendapatan dan Jangkaan Penganalisis

ATRO telah mengalami pertumbuhan pendapatan sukuan (YOY) sebanyak -0.927, tetapi pertumbuhan pendapatan sukuannya (YOY) masih terhenti di 0.24. Penganalisis telah menetapkan harga sasaran sebanyak 20.67 untuk saham Astronics Corporation.

Berminat dengan Astronics Corporation? Anda mungkin berminat dengan: