Consolidated Edison Inc Consolidated Edison Inc saham


Consolidated Edison, Inc. ialah syarikat induk yang menyediakan perkhidmatan penghantaran elektrik, gas dan wap terkawal. Dengan lebih 14,000 pekerja sepenuh masa, syarikat itu beribu pejabat di New York City dan mempunyai anak syarikat yang melayani pelanggan di seluruh New York dan utara New Jersey.

Salah satu anak syarikatnya, Consolidated Edison Company of New York, Inc. (CECONY), menyediakan perkhidmatan elektrik di New York City dan Westchester County, perkhidmatan gas di bahagian New York City dan Westchester, dan perkhidmatan wap di Manhattan. Anak syarikat lain, Orange and Rockland Utilities, Inc. (O&R), melayani pelanggan di kawasan seluas 1,300 batu persegi di tenggara New York State dan utara New Jersey.

Con Edison Transmission, Inc. ialah anak syarikat lain yang melabur dalam projek penghantaran elektrik yang beralih ke arah tenaga bersih dan boleh diperbaharui. Syarikat itu menguruskan kedua-dua aset elektrik dan gas, memfokuskan pada pembangunan projek penghantaran elektrik di New York, New England, negeri-negeri Mid-Atlantic dan Midwest.

Jika anda berminat untuk melabur dalam saham, anda mungkin ingin mempertimbangkan Consolidated Edison, Inc. dan anak syarikatnya. Mereka aktif dalam industri tenaga dan mempunyai reputasi yang kukuh untuk menyediakan perkhidmatan tenaga yang boleh dipercayai kepada pelanggan mereka. Dengan melabur dalam saham mereka, anda berpotensi mendapat manfaat daripada pertumbuhan dan pengembangan syarikat dalam industri.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana prestasi saham, anda boleh menyemak harga saham saham hari ini di pelbagai laman web berita kewangan. Anda juga boleh memerhatikan arah aliran prapasaran untuk melihat bagaimana pasaran dijangka dibuka. Dengan sentiasa dimaklumkan tentang prestasi syarikat, anda boleh membuat keputusan pelaburan termaklum.Prestasi Consolidated Edison Inc

  • Pekerja 14319
  • HQ syarikat New York City
  • Laman sesawang https://www.conedison.com/
  • Jenis Aset ED Common Stock
  • Permodolan Pasaran ED 30.9B
  • Pendapatan per Saham 5.24
  • Dividen per Saham 3.26
  • Tarikh Dividen 2024-06-14
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.486

Berminat dengan Consolidated Edison Inc? Anda mungkin berminat dengan: