First Savings Financial Group Inc First Savings Financial Group Inc saham


First Savings Financial Group, Inc. beroperasi sebagai syarikat pemegang simpanan dan pinjaman untuk First Savings Bank FSB, bank simpanan yang diberi piagam persekutuan. Beribu pejabat di Jeffersonville, Indiana, syarikat ini kini mempunyai 422 pekerja sepenuh masa dan menjadi syarikat awam pada 2008-10-07.

Aktiviti perniagaan utama syarikat ini adalah pemilikan saham biasa yang luar biasa bagi First Savings Bank. Segmennya termasuk perbankan teras, pinjaman Small Business Administration (SBA), dan perbankan mortgage. Segmen perbankan teras ini memulakan pinjaman perumahan, komersial, dan pengguna dan menarik deposit daripada pelanggan-pelanggannya.

Segmen pinjaman SBA First Savings Financial Group, Inc. memulakan pinjaman yang dijamin oleh SBA, kemudiannya menjual bahagian yang dijamin kepada pelabur luar. Segmen perbankan mortgage ini memulakan pinjaman perumahan dan menjualnya di pasaran sekunder.

Sebagai institusi kewangan berorientasikan komuniti, First Savings Bank beroperasi dengan menawarkan perkhidmatan kewangan tradisional kepada pengguna dan perniagaan di kawasan pasaran utamanya. Syarikat ini menyediakan pelbagai perkhidmatan perbankan kepada pelanggan individu dan perniagaan melalui kira-kira 16 lokasi di selatan Indiana.

Pelabur yang berminat untuk kekal berup-to-date tentang harga saham hari ini, termasuk First Savings Financial Group, Inc., harus menyelidiki perkembangan terkini dalam industri perbankan dan strategi pertumbuhan syarikat ini. Adalah penting untuk memantau tren prapesanan untuk kekal terkini dengan berita industri terkini. Seperti peluang pelaburan lain, adalah penting untuk membuat penyelidikan anda sendiri dan bercakap dengan penasihat kewangan sebelum membuat sebarang keputusan. Ingat, pelaburan melibatkan risiko, dan prestasi masa lalu bukan jaminan hasil masa depan.Prestasi First Savings Financial Group Inc

  • Pekerja 422
  • HQ syarikat Jeffersonville
  • Laman sesawang http://ir.fsbbank.net/
  • Jenis Aset FSFG Common Stock
  • Permodolan Pasaran FSFG 113.2M
  • Pendapatan per Saham 1.09
  • Dividen per Saham 0.57
  • Tarikh Dividen 2024-06-28
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun 0.333

Berminat dengan First Savings Financial Group Inc? Anda mungkin berminat dengan: