Public Service Enterprise Group Inc Public Service Enterprise Group Inc saham


Public Service Enterprise Group, Inc. ialah syarikat induk yang berpangkalan di Newark yang menyediakan perkhidmatan elektrik dan gas. Dengan lebih 12,000 pekerja sepenuh masa, syarikat itu juga beroperasi sebagai syarikat tenaga yang terdiri terutamanya daripada utiliti elektrik dan gas terkawal serta perniagaan penjanaan nuklear.

Perniagaan Kumpulan Perusahaan Perkhidmatan Awam dijalankan melalui dua anak syarikat milik penuh langsung, Syarikat Elektrik dan Gas Perkhidmatan Awam (PSE&G) dan PSEG Power LLC (PSEG Power). Segmen PSE&G terutamanya terlibat dalam penghantaran dan pengedaran elektrik dan gas asli di kawasan tertentu di New Jersey. Segmen itu juga melabur dalam projek penjanaan solar terkawal dan program berkaitan tenaga di negeri ini.

Sementara itu, segmen PSEG Power ialah syarikat pembekal tenaga yang mengintegrasikan operasi nuklear saudagar dan aset penjanaan fosil dengan fungsi bekalan bahan apinya. Segmen ini menjual tenaga dalam pasaran tenaga melalui anak syarikat milik penuh utamanya.

Sebagai pelabur, adalah penting untuk memerhatikan prestasi saham Kumpulan Perusahaan Perkhidmatan Awam, termasuk harga saham saham hari ini dan arah aliran prapasaran. Harga saham syarikat boleh dipengaruhi oleh pelbagai faktor, termasuk perubahan dalam harga tenaga, peraturan dan persaingan industri.

Had pasaran Kumpulan Perusahaan Perkhidmatan Awam juga merupakan metrik utama untuk dipertimbangkan. Dengan menjejaki had pasaran syarikat, pelabur boleh mengukur nilai keseluruhan dan potensi pertumbuhannya.

Secara keseluruhannya, Kumpulan Perusahaan Perkhidmatan Awam ialah pemain yang mantap dalam industri tenaga, dengan tumpuan untuk menyediakan perkhidmatan elektrik dan gas yang boleh dipercayai. Jika anda ingin melabur dalam sektor tenaga, syarikat ini mungkin patut dipertimbangkan.Prestasi Public Service Enterprise Group Inc

  • Pekerja 12525
  • HQ syarikat Newark
  • Laman sesawang https://corporate.pseg.com/
  • Jenis Aset PEG Common Stock
  • Permodolan Pasaran PEG 37.2B
  • Pendapatan per Saham 3.61
  • Dividen per Saham 2.31
  • Tarikh Dividen 2024-06-28
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.589

Berminat dengan Public Service Enterprise Group Inc? Anda mungkin berminat dengan: