Sarepta Therapeutics Sarepta Therapeutics saham


Sarepta Therapeutics, Inc. ialah syarikat biofarmaseutikal yang berdedikasi untuk menemui dan membangunkan rawatan untuk penyakit jarang berlaku. Syarikat itu memberi tumpuan kepada terapeutik sasaran RNA, terapi gen, dan modaliti terapeutik genetik lain untuk membantu pesakit yang menghidap penyakit jarang berlaku. Portfolio calon terapeutiknya termasuk rawatan untuk distrofi otot Duchenne, distrofi otot limb-girdle, dan gangguan neuromuskular dan sistem saraf pusat yang lain.

Sarepta Therapeutics, Inc. mempunyai kehadiran komersial dengan tiga produk yang diluluskan oleh FDA, termasuk Suntikan EXONDYS 51 (eteplirsen), Suntikan VYONDYS 53 (golodirsen) dan Suntikan AMONDYS 45 (casimersen). Rawatan ini ditunjukkan untuk pesakit Duchenne yang mempunyai mutasi gen tertentu. Dengan lebih daripada 40 program dalam perancangannya pada pelbagai peringkat penemuan dan pembangunan klinikal, Sarepta Therapeutics, Inc. sedang giat berusaha membangunkan rawatan untuk pesakit yang menghidap penyakit jarang berlaku.

Pelabur yang berminat dalam pasaran saham boleh memantau harga saham syarikat, harga saham saham hari ini, dan topi pasaran untuk membuat keputusan pelaburan termaklum. Tumpuan Sarepta Therapeutics, Inc. dalam membangunkan rawatan untuk penyakit jarang berlaku meletakkannya sebagai pemain penting dalam industri biofarmaseutikal. Oleh itu, pelabur boleh mendapat manfaat daripada memerhatikan prestasi syarikat, terutamanya dalam prapasaran.Prestasi Sarepta Therapeutics

 • Pekerja

  1162
 • HQ syarikat

  Cambridge
 • Laman sesawang

  https://www.sarepta.com/
 • Jenis Aset SRPT

  Common Stock
 • Permodolan Pasaran SRPT

  12.9B
 • Pendapatan per Saham -7.8
 • Dividen per Saham None
 • Tarikh Dividen None
 • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun 0

Sarepta Therapeutics Inc Analisis dan Prestasi


SRPT: Syarikat dalam Sektor LIFE SCIENCES dan Industri PHARMACEUTICAL PREPARATIONS

Temui Sarepta Therapeutics Inc (SRPT), pemain terkemuka dalam sektor LIFE SCIENCES, khususnya dalam industri PHARMACEUTICAL PREPARATIONS. Sebagai Common Stock, SRPT mempunyai kehadiran yang kuat bukan sahaja di Amerika Syarikat tetapi juga di pelbagai negara di seluruh dunia, termasuk pangkalan rumahnya USA.

Prestasi Kewangan SRPT: Nisbah Utama dan Petunjuk Pasaran

Pada suku terkini berakhir 2023-09-30, SRPT mempunyai EBITDA sebanyak -349753984 dan nisbah harga terhadap pendapatan (PE ratio) berlarutan sebanyak -. Nisbah PE ke hadapan adalah 12.76, yang menunjukkan potensi saham dalam pendapatan. Nisbah harga terhadap jualan (TTM) SRPT adalah 11.65, dan nisbah harga terhadap nilai buku adalah 16.71. Nilai syarikat berbanding pendapatan dan nilai syarikat berbanding nisbah EBITDA adalah 11.23 dan -20.87, masing-masing.

Stabiliti Saham SRPT: Menganalisis Kestabilan Pemasaran dan Trend

Prestasi saham SRPT menunjukkan beta sebanyak 0.927, yang menonjolkan ketidaktentuan sederhana. Harga tertinggi dan terendah 52 minggu adalah 159.89 dan 55.25 masing-masing, dengan purata bergerak 50 hari sebanyak 113.02 dan purata bergerak 200 hari sebanyak 111.76. Dengan 93547000 saham yang beredar, SRPT menunjukkan prestasi yang kuat di pasaran.

Dividen SRPT: Hasil Semasa dan Nilai Pemegang Saham

Berkenaan dengan dividen, Sarepta Therapeutics Inc mempunyai dividen per saham sebanyak None dan hasil dividen sebanyak None. Tarikh dividen terkini syarikat adalah None, dan tarikh ex-dividen adalah None. Kewangan SRPT mengungkapkan nilai buku sebanyak 8.17 dan pendapatan per saham (EPS) sebanyak -7.8, dengan EPS dilutif (TTM) sebanyak -7.8.

Pendapatan dan Keuntungan SRPT: Menyingkap Kekuatan Kewangan Syarikat

Pendapatan per saham (TTM) SRPT adalah 12.5, dan jumlah pendapatannya (TTM) adalah 1104982000. Keuntungan kasar (TTM) syarikat adalah -78066000. Margin keuntungan SRPT adalah -0.625, sementara margin operasi (TTM) adalah -0.0628. Pulangan atas aset (TTM) dan pulangan atas ekuiti (TTM) adalah -0.0785 dan -1.156, masing-masing.

Prospek Pertumbuhan SRPT: Pertumbuhan Pendapatan dan Jangkaan Penganalisis

SRPT telah mengalami pertumbuhan pendapatan sukuan (YOY) sebanyak 0, tetapi pertumbuhan pendapatan sukuannya (YOY) masih terhenti di 0.441. Penganalisis telah menetapkan harga sasaran sebanyak 159.74 untuk saham Sarepta Therapeutics Inc.

Berminat dengan Sarepta Therapeutics Inc? Anda mungkin berminat dengan: