Sempra Energy Sempra Energy saham


Mari bercakap tentang Sempra Energy, sebuah syarikat yang mementingkan tenaga! Mereka beribu pejabat di San Diego, California yang cerah, dan mempunyai 15,785 pekerja sepenuh masa.

Sempra Energy melabur dalam, membangun dan mengendalikan infrastruktur tenaga, yang bermaksud mereka bertanggungjawab memastikan kami mempunyai akses kepada perkhidmatan elektrik dan gas. Mereka melakukan ini melalui kemudahan awam terkawal mereka, yang dibahagikan kepada empat segmen: Syarikat Gas & Elektrik San Diego (SDG&E), Syarikat Gas California Selatan (SoCalGas), Utiliti Sempra Texas dan Infrastruktur Sempra.

SDG&E menyediakan perkhidmatan elektrik ke San Diego dan daerah Orange selatan dan perkhidmatan gas asli ke Daerah San Diego. SoCalGas menyediakan perkhidmatan gas asli di seluruh California Selatan dan beberapa bahagian California tengah. Sempra Texas Utilities bertanggungjawab untuk perkhidmatan penghantaran dan pengedaran elektrik di pelbagai wilayah Texas, manakala Sempra Infrastructure membangun, membina, mengendalikan dan melabur dalam infrastruktur tenaga untuk membantu membolehkan peralihan tenaga dalam pasaran Amerika Utara dan global.

Jika anda berminat dengan saham, anda mungkin tertanya-tanya tentang harga saham Sempra Energy hari ini atau saham yang mereka tawarkan. Walaupun kami tidak dapat meramalkan masa depan, kami boleh mengatakan bahawa Sempra Energy ialah syarikat tenaga yang mantap dengan kehadiran kukuh di California dan Texas. Mereka mempunyai had pasaran yang kukuh dan terus melabur dalam infrastruktur tenaga, menjadikan mereka sebuah syarikat yang patut diawasi.

Jika anda jenis orang yang suka memerhatikan pasaran saham sebelum ia dibuka, anda mungkin berminat dengan aktiviti prapasaran Sempra Energy. Walaupun kami tidak dapat memberikan butiran khusus, kami boleh memberitahu anda bahawa Sempra Energy ialah syarikat dagangan awam, yang bermaksud saham mereka tersedia untuk pembelian di bursa saham utama.

Secara keseluruhan, Sempra Energy ialah sebuah syarikat yang berdedikasi untuk menyediakan perkhidmatan tenaga kepada pelanggan, melabur dalam infrastruktur tenaga dan menyumbang kepada peralihan tenaga. Jika anda berminat dengan tenaga, pastinya ia adalah syarikat yang patut dipelajari lebih lanjut!Prestasi Sempra Energy

  • Pekerja 15785
  • HQ syarikat San Diego
  • Laman sesawang https://www.sempra.com/
  • Jenis Aset SRE Common Stock
  • Permodolan Pasaran SRE 47.9B
  • Pendapatan per Saham 4.52
  • Dividen per Saham 2.4
  • Tarikh Dividen 2024-07-15
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.176

Berminat dengan Sempra Energy? Anda mungkin berminat dengan: