State Street Corp State Street Corp saham


State Street Corp. ialah penyedia perkhidmatan kewangan terkenal yang memenuhi keperluan pelabur institusi, dengan ibu pejabatnya terletak di Boston, Massachusetts. Syarikat itu mempunyai pasukan besar yang terdiri daripada lebih 42,000 pekerja sepenuh masa yang berdedikasi untuk menyediakan produk dan perkhidmatan kewangan berkualiti tinggi kepada pelanggannya.

State Street Corp. beroperasi melalui dua bidang perniagaan utama: Servis Pelaburan dan Pengurusan Pelaburan. Barisan perniagaan Pelaburan Servis, melalui anak syarikatnya State Street Investment Services, State Street Global Markets dan State Street Alpha, menyediakan perkhidmatan pelaburan untuk pelanggan seperti dana bersama, dana pelaburan kolektif dan kumpulan pelaburan lain. Produk dan perkhidmatan yang ditawarkan termasuk penjagaan, perakaunan, pelaporan kawal selia dan perkhidmatan pelabur, antara lain. Sebaliknya, barisan perniagaan Pengurusan Pelaburan, melalui Penasihat Global State Street, menawarkan pelbagai strategi dan produk pengurusan pelaburan untuk pelanggannya, termasuk pelaburan ESG, manfaat tertakrif dan produk sumbangan tertakrif, dan Penyelesaian Fidusiari Global.

Pelabur yang ingin membeli saham State Street Corp. boleh mengikuti perkembangan harga saham saham hari ini dengan menyemak saluran berita kewangan atau menggunakan penjejak saham dalam talian. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa harga saham mungkin berubah semasa waktu prapasaran, jadi pelabur harus kekal dimaklumkan dan mempertimbangkan untuk berunding dengan penasihat kewangan sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan.

Secara keseluruhan, State Street Corp. ialah syarikat yang boleh dipercayai dan berjaya yang menawarkan rangkaian luas perkhidmatan kewangan dan penyelesaian kepada pelabur institusi. Dengan komitmennya untuk menyediakan produk dan perkhidmatan berkualiti tinggi, syarikat terus berkembang dan mengembangkan operasi perniagaannya.Prestasi State Street Corp

  • Pekerja 42226
  • HQ syarikat Boston
  • Laman sesawang https://www.statestreet.com/us/en/asset-manager
  • Jenis Aset STT Common Stock
  • Permodolan Pasaran STT 22.7B
  • Pendapatan per Saham 5.43
  • Dividen per Saham 2.7
  • Tarikh Dividen 2024-07-11
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.099

Berminat dengan State Street Corp? Anda mungkin berminat dengan: