Veeco Instruments Veeco Instruments saham


Apa itu Veeco Instruments?

Veeco Instruments, Inc. terlibat dalam pembangunan, pembuatan, penjualan, dan sokongan peralatan proses semikonduktor. Syarikat ini beribu pejabat di Plainview, New York, dan kini mempunyai 1,221 pekerja sepenuh masa. Produk syarikat termasuk Sistem Annealing Laser, Sistem Beam Ion dan Sistem Etch, Sistem Deposisi Metal Organik Kimia Uap, Litografi Pembungkusan Maju, Pemprosesan Masing-masing Warna Basah, Sistem Epitaxi Beam Molekul, Sistem Deposisi Lapisan Atom dan Lain-Lain. Sistem deposisi lain syarikat termasuk Deposisi Uap Fizikal dan Deposisi Kimia Uap. Sistem peralatan proses firma ini digunakan dalam pengeluaran pelbagai komponen mikroelektronik, termasuk logik, memori akses rawak dinamik (DRAM); peranti fotonik, elektronik kuasa, penapis frekuensi radio (RF), dan pemenguatan, kepala magnet untuk cakera keras, dan peranti semikonduktor lain. Firma ini juga menghasilkan sistem epitaksi deposisi kimia uap (CVD) yang membolehkan aplikasi karbida silikon (SiC) canggih dalam pasaran kenderaan elektrik.


Prestasi Veeco Instruments

 • Pekerja

  1221
 • HQ syarikat

  Plainview
 • Laman sesawang

  http://www.veeco.com/
 • Jenis Aset VECO

  Common Stock
 • Permodolan Pasaran VECO

  2B
 • Pendapatan per Saham -0.56
 • Dividen per Saham None
 • Tarikh Dividen None
 • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.819

Veeco Instruments Inc Analisis dan Prestasi


VECO: Syarikat dalam Sektor TECHNOLOGY dan Industri SPECIAL INDUSTRY MACHINERY, NEC

Temui Veeco Instruments Inc (VECO), pemain terkemuka dalam sektor TECHNOLOGY, khususnya dalam industri SPECIAL INDUSTRY MACHINERY, NEC. Sebagai Common Stock, VECO mempunyai kehadiran yang kuat bukan sahaja di Amerika Syarikat tetapi juga di pelbagai negara di seluruh dunia, termasuk pangkalan rumahnya USA.

Prestasi Kewangan VECO: Nisbah Utama dan Petunjuk Pasaran

Pada suku terkini berakhir 2023-09-30, VECO mempunyai EBITDA sebanyak 94906000 dan nisbah harga terhadap pendapatan (PE ratio) berlarutan sebanyak -. Nisbah PE ke hadapan adalah 19.53, yang menunjukkan potensi saham dalam pendapatan. Nisbah harga terhadap jualan (TTM) VECO adalah 2.999, dan nisbah harga terhadap nilai buku adalah 2.989. Nilai syarikat berbanding pendapatan dan nilai syarikat berbanding nisbah EBITDA adalah 3.043 dan -178.63, masing-masing.

Stabiliti Saham VECO: Menganalisis Kestabilan Pemasaran dan Trend

Prestasi saham VECO menunjukkan beta sebanyak 1.203, yang menonjolkan ketidaktentuan sederhana. Harga tertinggi dan terendah 52 minggu adalah 36.35 dan 17.7 masing-masing, dengan purata bergerak 50 hari sebanyak 31.26 dan purata bergerak 200 hari sebanyak 27.49. Dengan 56342000 saham yang beredar, VECO menunjukkan prestasi yang kuat di pasaran.

Dividen VECO: Hasil Semasa dan Nilai Pemegang Saham

Berkenaan dengan dividen, Veeco Instruments Inc mempunyai dividen per saham sebanyak None dan hasil dividen sebanyak None. Tarikh dividen terkini syarikat adalah None, dan tarikh ex-dividen adalah None. Kewangan VECO mengungkapkan nilai buku sebanyak 11.93 dan pendapatan per saham (EPS) sebanyak -0.56, dengan EPS dilutif (TTM) sebanyak -0.56.

Pendapatan dan Keuntungan VECO: Menyingkap Kekuatan Kewangan Syarikat

Pendapatan per saham (TTM) VECO adalah 12.39, dan jumlah pendapatannya (TTM) adalah 666435000. Keuntungan kasar (TTM) syarikat adalah 263148000. Margin keuntungan VECO adalah -0.0456, sementara margin operasi (TTM) adalah 0.138. Pulangan atas aset (TTM) dan pulangan atas ekuiti (TTM) adalah 0.0371 dan -0.0486, masing-masing.

Prospek Pertumbuhan VECO: Pertumbuhan Pendapatan dan Jangkaan Penganalisis

VECO telah mengalami pertumbuhan pendapatan sukuan (YOY) sebanyak -0.819, tetapi pertumbuhan pendapatan sukuannya (YOY) masih terhenti di 0.131. Penganalisis telah menetapkan harga sasaran sebanyak 38.71 untuk saham Veeco Instruments Inc.

Berminat dengan Veeco Instruments Inc? Anda mungkin berminat dengan: