VistaGen Therapeutics Inc VistaGen Therapeutics Inc saham


VistaGen Therapeutics, Inc. adalah sebuah syarikat biofarmaseutikal peringkat klinikal yang beribu pejabat di South San Francisco, California. Syarikat ini berkomitmen untuk mengembangkan dan memasarkan ubat-ubatan generasi seterusnya untuk pesakit yang menghidap penyakit dan gangguan yang melibatkan sistem saraf pusat (CNS). Dengan 32 pekerja sepenuh masa, syarikat ini memberi tumpuan kepada memperbaiki pilihan rawatan melebihi piawaian rawatan semasa untuk kecemasan, kemurungan, dan gangguan CNS lain.

VistaGen Therapeutics mempunyai pelbagai produk calon dalam jalur pembangunan, termasuk PH94B, semburan hidung neuroaktif dengan potensi untuk merawat pelbagai gangguan kecemasan yang sedang disiapkan untuk ujian klinikal Fasa III bagi gangguan kecemasan sosial (SAD), PH10, semburan hidung neuroaktif yang merancang untuk pembangunan Fasa 2b sebagai rawatan berdiri sendiri bagi gangguan depresi utama (MDD), dan AV-101, yang sedang dibangunkan oleh syarikat untuk rawatan MDD, ideasi bunuh diri, sakit neuropatik, diskinetik yang disebabkan oleh levodopa (LID), dan epilepsy.

AV-101 adalah sejenis prodrug oral asid 7-kloro-kynurenik (7-Cl-KYNA), yang merupakan antagonis penuh yang kuat dan selektif pada tapak ko-agonis glicin pada reseptor N-methyl-D-aspartate (NMDAR) yang menghalang fungsi NMDAR, satu jenis reseptor glutamat ionotropik di dalam otak. Calon produk inovatif syarikat ini menawarkan pilihan rawatan baru untuk pesakit yang menghidap gangguan CNS.

Sejak disenaraikan di pasaran pada tahun 2010, VistaGen Therapeutics telah berdedikasi untuk memajukan jalur pembangunannya dan memperbaiki kehidupan pesakit dengan gangguan CNS. Walau bagaimanapun, seperti pelaburan lain, adalah penting untuk sentiasa mendapatkan maklumat terkini tentang perkembangan terkini dalam syarikat, termasuk sebarang perubahan kepada harga sahamnya, cap pasaran, atau petunjuk kewangan utama lain. Dengan terkini dengan faktor-faktor ini, pelabur dapat membuat keputusan yang berinformasi mengenai pelaburan mereka dan berpotensi mendapat ganjaran daripada saham yang berprestasi baik.Prestasi VistaGen Therapeutics Inc

  • Pekerja 32
  • HQ syarikat South San Francisco
  • Laman sesawang https://www.vistagen.com/
  • Jenis Aset VTGN Common Stock
  • Permodolan Pasaran VTGN 104.7M
  • Pendapatan per Saham -1.52
  • Dividen per Saham None
  • Tarikh Dividen None
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun 0

Berminat dengan VistaGen Therapeutics Inc? Anda mungkin berminat dengan: