AG Mortgage Investment Trust Inc saham


AG Mortgage Investment Trust, Inc. adalah trust pelaburan hartanah berpangkalan di Bandar Raya New York yang melabur dan menguruskan pelbagai portfolio aset gadai rumah kediaman, sekuriti berkaitan hartanah lain, dan aset kewangan. Sejak IPO pada 2011-06-30, syarikat ini memberi tumpuan kepada pelaburan dalam portfolio aset berkait gadai rumah kediaman yang pelbagai dan disesuaikan dengan risiko di pasaran gadai rumah Amerika Syarikat.

Objektif utama AG Mortgage Investment Trust, Inc. adalah untuk memberikan pulangan yang menarik dengan risiko disesuaikan kepada pemegang saham dalam jangka masa panjang, terutamanya melalui dividen dan peningkatan modal. Portfolio pelaburan syarikat ini termasuk Pelaburan Kediaman dan sekuriti berbentuk sepanduk gadai rumah kediaman (RMBS) agensi. Pelaburan kediaman syarikat ini utamanya terdiri daripada pinjaman bukan-agensi baru dan pinjaman yang layak untuk agensi. Selain daripada Pelaburan Kediaman, syarikat ini juga melabur dalam jenis pinjaman gadai rumah kediaman lain dan aset berkaitan gadai rumah lain.

Portfolio pelaburan AG Mortgage Investment Trust, Inc. turut merangkumi Pinjaman Berprestasi Tinggi/Tidak Berprestasi, Pembiayaan Berkaitan Tanah, dan RMBS Agensi. RMBS Agensi mewakili kepentingan dalam kumpulan pinjaman gadai rumah kediaman yang dijamin oleh entiti penjamin kerajaan (GSE).

Semasa melakukan penyelidikan mengenai harga saham hari ini, trend pra-pasaran, dan anggaran pasaran, ia dapat memberikan pandangan yang berharga kepada pelabur. Namun, adalah penting untuk menjalankan penyelidikan menyeluruh dan menjalankan tugas keselamatan yang sewajarnya sebelum membuat keputusan pelaburan mana-mana. Dengan mengetahui terkini dan sentiasa mengikuti perkembangan pasaran saham, pelabur dapat membuat keputusan yang berdasarkan maklumat dan berada di hadapan dalam dunia kewangan yang dinamik.Prestasi AG Mortgage Investment Trust Inc

  • Pekerja 0
  • HQ syarikat New York City
  • Laman sesawang http://www.agmit.com/
  • Jenis Aset MITT Common Stock
  • Permodolan Pasaran MITT 204.3M
  • Pendapatan per Saham 1.85
  • Dividen per Saham 0.72
  • Tarikh Dividen 2024-07-31
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun 0.457

Berminat dengan AG Mortgage Investment Trust Inc? Anda mungkin berminat dengan: