Aqua Metals Inc Aqua Metals Inc saham


Aqua Metals, Inc. adalah sebuah syarikat peneraju yang berpusat di Mccarran, Nevada, yang menghasilkan plumbum terulang menggunakan proses unik dan tertunda paten yang dipanggil AquaRefining. Dengan 30 pekerja sepenuh masa, syarikat ini telah didagangkan secara umum sejak IPO pada tahun 2015.

Syarikat ini berkomitmen untuk mengembangkan penyelesaian kitar semula yang mampan untuk bahan-bahan yang strategik kepada rantaian bekalan penyimpanan tenaga dan pengilangan kereta elektrik. AquaRefining, teknologi andalan syarikat, adalah proses kitar semula loop tertutup yang rendah pencemaran yang menggantikan dapur pencemaran dan bahan kimia berbahaya dengan elektroplating kuasa elektrik untuk mendapatkan semula logam dan bahan dari bateri terpakai. Proses inovatif ini menghasilkan logam dan aloi kebersihan tinggi yang boleh dikembalikan ke dalam rantaian bekalan pengilangan bateri.

Proses AquaRefining memiliki dua elemen kunci. Yang pertama adalah penggunaan pelarut yang tidak beracun yang melarutkan sebatian logam. Yang kedua adalah proses elektro-kimia modular dan sel Aqualyzer yang mengesan secara selektif setiap unsur penting dan mengubah sebatian logam yang dilarutkan menjadi logam kebersihan tinggi dan/atau garam. Pendekatan kitar semula unik ini lebih mesra alam dan mampan daripada kaedah tradisional dan berpotensi untuk mengurangkan pencemaran yang berkaitan dengan proses kitar semula bateri.

Apabila pelabur mempertimbangkan potensi Aqua Metals, adalah penting untuk mengikuti pergerakan saham dan harga saham pada hari ini, serta trend pra-pasaran. Walaupun kami tidak dapat memberikan nasihat pelaburan khusus atau mengesyorkan saham ini berbanding yang lain, melakukan kajian menyeluruh dan berunding dengan penasihat kewangan boleh membantu pelabur membuat keputusan yang berinformasi tentang portfolio mereka. Amat penting juga untuk tetap terkini tentang berita industri dan acara yang mungkin mempengaruhi prestasi syarikat.Prestasi Aqua Metals Inc

  • Pekerja 30
  • HQ syarikat McCarran
  • Laman sesawang https://www.aquametals.com/
  • Jenis Aset AQMS Common Stock
  • Permodolan Pasaran AQMS 39.2M
  • Pendapatan per Saham -0.24
  • Dividen per Saham None
  • Tarikh Dividen None
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun 0

Berminat dengan Aqua Metals Inc? Anda mungkin berminat dengan: