KLA Corp KLA Corp saham


KLA Corp. ialah syarikat yang menyediakan kawalan proses dan penyelesaian pengurusan hasil untuk industri semikonduktor dan nano-elektronik yang berkaitan. Beribu pejabat di Milpitas, California, syarikat itu mempunyai lebih 14,000 pekerja sepenuh masa. KLA Corp. menawarkan rangkaian produk pembuatan peranti, pemeriksaan dan metrologi, bersama-sama dengan perkhidmatan berkaitan, perisian dan tawaran lain yang menyokong penyelidikan dan pembangunan (R&D) dan pembuatan litar bersepadu (IC), wafer dan retikel.

Portfolio syarikat itu juga termasuk penyelesaian peningkatan hasil dan pemboleh proses yang direka untuk menangani pelbagai peringkat pembuatan Papan Litar Bercetak (PCB), Paparan Panel Rata (FPD), Peranti Semikonduktor Khusus (SD) dan komponen elektronik lain. KLA Corp. beroperasi melalui empat segmen: Kawalan Proses Semikonduktor, Proses Semikonduktor Khusus, PCB, Paparan dan Pemeriksaan Komponen, dan Lain-lain.

Segmen Kawalan Proses Semikonduktor menyediakan portfolio produk pemeriksaan, metrologi dan analisis data, serta tawaran perkhidmatan yang berkaitan. Produk dan perkhidmatan ini adalah penting untuk pembuatan semikonduktor, membolehkan pengesanan kecacatan dan isu kualiti lain pada awal proses pembuatan. Ini, seterusnya, membantu meningkatkan hasil dan mengurangkan kos pengeluaran.

Jika anda seorang pelabur, adalah penting untuk memerhatikan prestasi saham KLA Corp. Satu cara untuk melakukan ini adalah dengan memantau harga saham hari ini atau harga prapasaran. Ini boleh memberi anda gambaran tentang prestasi saham KLA Corp. Di samping itu, perlu diperhatikan had pasaran syarikat, yang menggambarkan jumlah nilai semua saham tertunggaknya.

Melabur dalam saham boleh menjadi cara pintar untuk membina kekayaan anda dari semasa ke semasa. Tetapi adalah penting untuk melakukan penyelidikan anda dan memahami syarikat yang anda melabur. Sentiasa mendapat maklumat tentang berita dan arah aliran terkini, periksa kewangan syarikat dan perhatikan harga saham dan sahamnya.Prestasi KLA Corp

  • Pekerja 14000
  • HQ syarikat Milpitas
  • Laman sesawang https://www.kla-tencor.com/
  • Jenis Aset KLAC Common Stock
  • Permodolan Pasaran KLAC 105.3B
  • Pendapatan per Saham 19.07
  • Dividen per Saham 5.5
  • Tarikh Dividen 2024-05-31
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.119

Berminat dengan KLA Corp? Anda mungkin berminat dengan: