UNITY Biotechnology Inc UNITY Biotechnology Inc saham


Unity Biotechnology, Inc. merupakan sebuah syarikat bioteknologi yang beribu pejabat di South San Francisco, California, dengan 32 orang pekerja sepenuh masa. Syarikat ini memberi fokus kepada pembangunan ubat-ubatan untuk memusnahkan secara selektif atau mengubah suai sel-sel senescent, pendorong utama bagi proses penuaan dan penyakit-penyakit berkaitan usia.

Unity Biotechnology memberi fokus utama kepada projek senolitik dalam gangguan oftalmologi, termasuk degenerasi makula yang berkaitan dengan usia, edema makular diabetes, dan retinopati diabetes, dengan UBX1325 sebagai calon ubat terkemuka untuk keadaan-keadaan ini. Syarikat ini juga memajukan program-program lain berdasarkan biology penuaan, termasuk antibodi agonistik kepada reseptor Tie2 dan Tie2/faktor pertumbuhan endotelial vaskular (VEGF) bifungsian untuk merawat penyakit mata berkaitan vaskular.

UBX1325 dan UBX1967 firma ini direka bentuk untuk menghalang fungsi protein yang digunakan oleh sel-sel senescent untuk kelangsungan hidup, memberikan peluang rawatan baru bagi penyakit-penyakit mata yang berkaitan usia. Tambahan pula, UBX2050 mereka adalah antibodi monoklonal agonis anti-Tie2 manusia yang masih dalam kajian, yang menunjukkan potensi untuk merawat penyakit mata berkaitan vaskular.

Sejak disenaraikan di pasaran pada tahun 2018, Unity Biotechnology telah berusaha untuk memajukan jejaring pipelinenya dan memberikan rawatan baru kepada pesakit-pesakit yang mengalami penyakit berkaitan usia. Walau bagaimanapun, seperti mana-mana pelaburan lain, adalah penting untuk terus mengetahui perkembangan terkini dalam syarikat ini, termasuk sebarang perubahan pada harga saham, kapitalisasi pasaran, atau petunjuk kewangan utama lain. Dengan terus mengikuti faktor-faktor ini, pelabur boleh membuat keputusan pelaburan yang berinformasi dan mungkin mendapat faedah daripada saham yang berprestasi baik.Prestasi UNITY Biotechnology Inc

  • Pekerja 32
  • HQ syarikat South San Francisco
  • Laman sesawang https://unitybiotechnology.com/
  • Jenis Aset UBX Common Stock
  • Permodolan Pasaran UBX 24.3M
  • Pendapatan per Saham -2.67
  • Dividen per Saham None
  • Tarikh Dividen None
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun 0

Berminat dengan UNITY Biotechnology Inc? Anda mungkin berminat dengan: