Valero Energy Corp Valero Energy Corp saham


Valero Energy Corp. ialah pengeluar dan pemasar terkemuka bahan api pengangkutan dan produk petrokimia lain, dengan ibu pejabat di San Antonio, Texas. Syarikat itu mempunyai lebih 9,700 pekerja sepenuh masa dan terutamanya menjual produknya di Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Ireland dan Amerika Latin.

Valero Energy beroperasi melalui tiga segmen: Penapisan, Diesel Boleh Diperbaharui dan Etanol. Segmen Penapisan termasuk operasi kilang penapisan petroleumnya, bersama-sama dengan aktiviti yang berkaitan untuk memasarkan produk petroleum ditapis dan aset logistiknya. Segmen Diesel Boleh Diperbaharui termasuk operasi Diamond Green Diesel (DGD) dan aktiviti yang berkaitan untuk memasarkan diesel boleh diperbaharui dan naphtha boleh diperbaharui. Segmen Etanol termasuk operasi loji etanolnya dan aktiviti yang berkaitan untuk memasarkan etanol dan produk bersamanya.

Valero Energy Corp. memiliki 15 kilang penapisan petroleum di seluruh Amerika Syarikat, Kanada dan United Kingdom, menjadikannya salah satu penapisan terbesar di dunia. Pendekatan inovatifnya untuk menapis dan pengeluaran diesel boleh diperbaharui telah membolehkan syarikat itu mewujudkan kehadiran yang kukuh dalam pasaran tenaga global.

Jika anda berminat untuk melabur dalam pasaran saham, saham Valero Energy patut dipertimbangkan. Saham syarikat didagangkan di bursa saham utama, dan harga saham prapasaran boleh didapati di laman web kewangan. Perlu diingat bahawa harga saham mana-mana syarikat tertakluk kepada turun naik berdasarkan arah aliran pasaran dan prestasi syarikat.

Tumpuan Valero Energy pada penapisan, diesel boleh diperbaharui, dan pengeluaran etanol, ditambah pula dengan portfolio produknya yang pelbagai dan jangkauan global, menjadikannya pilihan yang menarik untuk pelabur yang mencari peluang dalam sektor tenaga. Sama ada anda ingin melabur dalam saham yang menjanjikan atau sekadar ingin mengetahui lebih lanjut tentang pasaran tenaga, Valero Energy Corp. patut diterokai.Prestasi Valero Energy Corp

  • Pekerja 9716
  • HQ syarikat San Antonio
  • Laman sesawang https://www.valero.com/
  • Jenis Aset VLO Common Stock
  • Permodolan Pasaran VLO 49.4B
  • Pendapatan per Saham 20.38
  • Dividen per Saham 4.13
  • Tarikh Dividen 2024-06-28
  • Pertumbuhan Pendapatan Suku Tahun -0.547

Berminat dengan Valero Energy Corp? Anda mungkin berminat dengan: